25 september 2022
14:00

Referat: Teknologkårens IF LTH - AIF Barrikaden

Startelva: Albin – Markus, Alex M, Chanon, Anders Folkesson – Milad – Samuel, Anton – Pontus, Naser, Oskar

Avbytare var Yousef som kom in som högeranfallare efter knappa 20 minuter och spelade i den positionen i en knapp timme innan han blev utbytt, Bashar som spelade offensiv mittfältare sista knappa 40 minuterna, Mohammed Ali som spelade högeranfallare sista 17 och Alexander Malmqvist och Martin som inte spelade alls.

Vi hade planen att ta kommandot direkt och det lyckades vi verkligen med. Teknologkåren var bara några sekunder inne på planhalva de första 7-8 minuterna när vi pressade på högt och där vi speciellt på vänsterkanten kom i många fina framstötar där vår vänsterback för dagen Folkesson var väldigt delaktig.

Sedan kom Teknologkåren plötsligt igång och skaffade sig i den 11:e min den så långt klart bästa målchansen när en helt fri spelare sköt utanför från nära håll vilket var rätt obegripligt sett till läget. Fast målchans? Minuten innan hade Samuel ett otroligt tungt långskott som nog blivit svårfångat om det inte blockats av en utespelare på sin väg mot målet.

I den 27:e min fick de ett riktigt fint skottläge där avslutaren från nära håll sköt över men nästan direkt därefter hade vi inom en minut två jättelägen att sätta dit ett ledningsmål. Det var två ganska snarlika situationer, med mycket folk nära målet men där vi efter lite flipperspel ändå fick chans att avsluta bara några meter från mål, som borde resulterat i mål men där avsluten blev för svaga. I den 41:a min hade Samuel ännu ett tungt långskott som den här gången nådde målet och tvingade målvakten till en ganska svettig räddning när han tippade den över ribban.

Om vi varit det klart bättre laget sett över hela första halvlek så blev den andra ganska jämn där lagen dominerade i perioder. Den innehöll också betydligt färre klara målchanser, egentligen var det väl bara målen som får gå under den kategorin (om ens det, en definitions- eller språkfråga) och de föll i den 70:e min när Pontus stänkte in bollen från nära håll efter ett frisparksinlägg från Anton och det andra kom på övertid på nick på en hörna sedan vi helt missat markeringen vid bortre stolpen.

Kvitteringen som var det sista som hände i matchen kändes fyrfaldigt onödig. Vi hade bollen på högerkanten djupt nere i deras straffområde när klockan började gå in på det som skulle bli en knappt två minuter lång övertid och hade nog kunnat behålla den neråt hörnflaggan i princip den tid som var kvar, vi tog sedan en helt onödig frispark som sedan hade gått klart utanför om inte någon i nervositetens namn (?) i onödan förlängde den till hörna där vi alltså helt tappade bort parkeringen så pass att en inte alls särskilt lång kille kunde nicka in den.

Detta totalt onödiga mål hade kunnat göra min cykelfärd till Malmö iförd shorts och t-shirt än mycket jobbigare än den ändå blev i motvind och stundtals ösregn. Tankarna på direkt nerflyttning hade väl susat omkring i skallen hela vägen. Nu visade det sig dock att om vi inte precis haft marginalerna på vår sida i våra egna matcher så hade vi än en gång tur med ett resultat i våra bottenkonkurrenters matcher. Jag visste att Tygelsjö ledde mot Heleneholm med 2-1 i paus, en ledning som om den stod sig skulle inneburit att Tygelsjö fått möjlighet att gå förbi oss i sista omgången. Men sedan Tygelsjö även ökat på till 3-1 reducerade först Heleneholm på en straff för att sedan göra mål på ännu en straff 5 min före slut och sedan avgöra på övertid och därmed har vi säkrat minst en kvalplats.

Till sist måste jag ge en eloge till en osedvanligt bra domarinsats. Han tillät rätt mycket men var konsekvent, hade en naturlig auktoritet utan att behöva höja rösten och var tydlig i sina bedömningar. Även Ad:arna var mycket bra. Det är sällan man ser en så helgjuten insats av en domartrio på den här nivån.

Statistik: Hörnor: 3-4 Avslut på mål: 8-3 Avslut utanför: 10-5